eTourEurope

eTourEurope zet elektrische voertuigen in de kijker

Van 8 tot 17 mei nemen enkele honderden elektrische voertuigen deel aan eTourEurope, een tocht die maar liefst 9 Europese hoofdsteden aandoet en het belang van elektrische voertuigen wil benadrukken. Op 12 mei hielden de deelnemers halt in Mechelen. Tijdens de 10 dagen durende tocht die start en eindigt in het Duitse München, worden onder meer Luxemburg, Parijs, Brussel, Amsterdam, Berlijn, Praag, Bratislava, Budapest en Wenen aangedaan. In België werd halt gehouden aan het Atomium in Brussel, de lunch en het noodzakelijke opladen vond plaats in Mechelen.

De eTourEurope wil aantonen dat elektrische voertuigen niet meer moeten onderdoen voor voertuigen die door brandstof aangedreven worden. Door dagelijks een rit van 450 tot 550 kilometer af te leggen, bewijst de organisatie dat elektrische wagens een degelijk alternatief zijn voor benzine- en dieselwagens. Verschillende autobouwers hebben intussen een elektrisch model op de markt en bewijzen daarmee dat ook elektrische wagens mooi en trendy kunnen zijn.

Tijdens het oplaadmoment ‘s middags wil de organisatie de lokale bevolking informeren over en warm maken voor elektrische wagens. Ook lokale bedrijven die elektrische voertuigen – fietsen, scooters, wagens – verkopen, krijgen de kans om hun aanbod aan het publiek voor te stellen. De elektrische wagen is bezig aan een opmars. Het marktaandeel in België is nog zeer klein, maar stijgt exponentieel. In 2011 werden er slechts 500 wagens verkocht, vorig jaar waren dit er al meer dan 4.500. Om dit aantal nog te laten toenemen, is het absoluut noodzakelijk dat ook lokale besturen hun infrastructuur in die mate aanpassen dat elektrische voertuigen welkom zijn. Meer info over de tocht via www.eTourEurope.eu.

NISSAN Leo Peeters

  • Entretien et réparations
  • Véhicule de remplacement gratuit
  • Propre service de dépannage
  • Propre carrosserie
  • Propre car-wash
  • Propre station-service

Facebook

N° 1 en Belgique

ENTRETIEN
star4 5

ACHAT
star4 5

global award footer

Contact

Consultez un de nos show-rooms:

  Keerbergen
  Vilvorde
  Aarschot
  Malines
x

BIJ LEO PEETERS REEDS SALONVOORWAARDEN
GANS DE MAAND DECEMBER EN NOOIT GEZIENE
STOCKDEALS
BRENG EEN BEZOEK AAN EEN VAN ONZE VESTIGINGEN
EN MAAK VRIJBLIJVEND EEN TESTRIT