Print this page

Nissan Leaf: Rijbereik van 800km

Dankzij een partnerschap met de Franse spoorwegmaatschappij SNCF kunnen eigenaars met hun emissievrije LEAF op vakantie naar de Franse Rivièra ... helemaal gratis!

Als u dacht dat een elektrische auto de rit Parijs - Zuid-Frankrijk onmogelijk met één volle batterij kan overbruggen, hebt u het mis.

Dankzij een innovatief partnerschap tussen Nissan en de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF kunnen LEAF-rijders met hun auto op vakantie zonder zich zorgen te maken over het rijbereik, tolwegen of het drukke vakantieverkeer.

Dankzij het speciale EV-partnerschap met de autotrein van de SNCF kunnen eigenaars met hun Nissan LEAF naar het befaamde station van Bercy in Parijs rijden, waar hun auto volledig wordt opgeladen aan de door Nissan geïnstalleerde snellader alvorens hij op de nachttrein naar het zuiden wordt gezet.

Pierre Boutin, Managing Director van Nissan Frankrijk, verklaarde: "De autotrein is een perfecte, stressvrije manier om Frankrijk en de rest van Europa te verkennen. U vermijdt niet alleen tolwegen en druk vakantieverkeer maar u geniet tevens van de voordelen van een comfortabele en snelle rit met de TGV.

"Ons partnerschap met de SNCF geeft mensen niet alleen de vrijheid om hun geliefkoosde Nissan LEAF mee op vakantie te nemen maar kan in de toekomst ook een grondige verandering teweegbrengen in de manier waarop we naar onze vakantiebestemming reizen. Met een pan-Europees netwerk van snelladers waar men de auto gratis kan laden voor elke reis, zijn de mogelijkheden op het gebied van duurzame vakanties eindeloos."

LEAF-eigenaars die de autotrein van de SNCF gebruiken, hebben recht op een volledig gratis retourticket en een korting van 30 procent op alle andere ritten van de SNCF. Ook bijkomende herlaadbeurten worden aangeboden voor alle gebruikers van de dienst. De laadterminal die door Nissan werd voorzien, maakt deel uit van de installatie van veertig snelladers in Frankrijk en 400 exemplaren in heel Europa.

Een retourticket voor de TGV Parijs - Nice kost een gezin van vier personen ongeveer 235 euro* (inclusief korting) terwijl de auto gratis reist en telkens zo'n zes uur onderweg is.

Dezelfde heen- en terugreis via de weg zou met een klassieke, dieselaangedreven gezinswagen ongeveer 350 euro kosten (200 euro aan brandstof en 150 euro aan tol**) en zou zo'n negen uur per rit in beslag nemen. Door met de trein te gaan, besparen LEAF-bestuurders en hun passagiers dus 115 euro die ze aan andere dingen kunnen spenderen.

Nadat ze zelf naar de zon zijn gereisd met de TGV of een slaaptrein, worden de eigenaars herenigd met hun LEAF, die hen staat op te wachten om de Franse Rivièra geheel emissievrij te verkennen.

Ook in het zuiden kan men de LEAF stressvrij opladen. Er zijn reeds tien snelladers in de streek bij Nissan-dealers en in steden zoals Saint-Remy de Provence en Avignon. Bestuurders die de autosnelweg nemen, kunnen hun EV ook opladen bij elk AVIA-station op de A8.

De autotrein verbindt Parijs met een aantal Europese bestemmingen, waaronder Nice, Genève, Avignon, Biarritz, Marseille, Tarbes, Narbonne, St.-Raphael, Toulon en Toulouse. Andere Europese Motorrail-bestemmingen zijn onder meer Alessandria en Livorno in Italië, Düsseldorf in Duitsland en 's Hertogenbosch in Nederland.

x

BIJ LEO PEETERS REEDS SALONVOORWAARDEN
GANS DE MAAND DECEMBER EN NOOIT GEZIENE
STOCKDEALS
BRENG EEN BEZOEK AAN EEN VAN ONZE VESTIGINGEN
EN MAAK VRIJBLIJVEND EEN TESTRIT