5 EuroNCAP-sterren voor de nieuwe Nissan Qashqai

  • Hoogste score voor bestuurdersveiligheid bij frontale en zijdelingse impact
  • Uitzonderlijk goede score op het vlak van kinderbeveiliging
  • Innovatieve Safety Shield-technologie helpt ongevallen voorkomen

Aartselaar, 26 februari 2014: De gloednieuwe Nissan Qashqai werd door de onafhankelijke veiligheidsorganisatie EuroNCAP gelauwerd met een vijfsterrenscore.
Het nieuwe model, dat ondertussen in heel Europa te koop is, pakt uit met een resem nieuwe en hoogst geavanceerde veiligheidssystemen waarmee hij de strengste EuroNCAP-testen doorstaat en zo de maximale bekroning van vijf sterren wegkaapt.

Hoge mate van bescherming
Tijdens de frontale crashtests bleef de passagierscel van de Qashqai stabiel zodat de knieën en de dijbenen van de testpoppen prima beschermd bleven. De bestuurderspop zette een absolute topscore neer dankzij een goede bescherming van het volledige lichaam. Ook bij de zijdelingse aanrijdingstests liet de Qashqai een maximale puntenscore noteren dankzij een optimale bescherming van alle lichaamsdelen.
De nieuwe Qashqai die ontwikkeld en ontworpen werd om de best mogelijke bescherming te bieden aan kinderen, liet dat ook duidelijk blijken tijdens de 'kindertests'. Op basis van de testpoppen die tijdens de dynamische tests werden gebruikt, liet de Qashqai zelfs de maximumscore optekenen voor de bescherming van een kind van 18 maanden oud.
Verder scoorde de voorbumper van de Qashqai het maximum van de punten voor de bescherming ter hoogte van de benen van voetgangers.

Veiligheid van bij het begin
Het hoogst geavanceerde netwerk van veiligheidselementen is zonder meer een sleutelelement in de sterke EuroNCAP-prestaties van de Qashqai. De gebundelde kracht van die afzonderlijke elementen vormt het vernieuwende Nissan Safety Shield waarbij de elektronische systemen van de nieuwe Qashqai zowel de bestuurders als zijn inzittenden een uitzonderlijk hoge mate van passieve veiligheid bieden. Het Safety Shield van de nieuwe Qashqai omvat onder meer een noodremhulp (Forward Emergency Braking), slaperigheidsdetectie (Driver Attention Alert), rijstrookbewaking (Lane Departure Warning), automatische grootlichten (High Beam Assist) en verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition). Verder pakt het Nissan Safety Shield nog uit met een dodehoeksensor (Blind Spot Warning) en een bewegingsdetector (Moving Object Detection): twee systemen die mogelijk en toegankelijk werden gemaakt dankzij de hooggewaardeerde Around View Monitor-technologie van Nissan.

Nieuwe Qashqai: de tweede crossovergeneratie
Pure toptechnologie, een geëvolueerd design en een verhoogde rijdynamiek vormen de ruggengraat van de nieuwe Nissan Qashqai. Van het oorspronkelijke model werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en die ongeëvenaarde ervaring en knowhow stelde Nissan in staat om de perfecte gezinswagen te ontwerpen en ontwikkelen.
De gloednieuwe Qashqai bouwt dan ook verder op de basisingrediënten en kwaliteiten van de eerste generatie van het model om stijl, technologie en aantrekkingskracht te combineren in een uniek en ronduit origineel totaalpakket.

Nu al een opmerkelijk succesverhaal
De vijfsterrenscore tijdens de EuroNCAP-test is het jongste succes in een reeks van hoogstaande verwezenlijkingen die Nissan en de nieuwe Qashqai reeds op hun naam schreven. De productie van het nieuwe model werd naadloos opgestart in de Sunderland-fabriek (UK) die al heel wat productierecords brak en waar om de 61 seconden een nieuw voertuig van de band rolt.
De tweede generatie is overigens ook bij de media wereldwijd erg in de smaak gevallen. Zo werd de nieuwe Qashqai door het Engelse toonaangevende What Car? verkozen tot Auto van het Jaar 2014.

De nieuwe Qashqai als internationale verschijning
De nieuwe Qashqai, die in Europa en voor Europa werd ontworpen en ontwikkeld, werd getekend door de Nissan-experts van Nissan Design Europe (Londen) en hun collega's van de Nissan Technical Centres Europe in Cranfield (Engeland) en Barcelona (Spanje). Ook de designers en ingenieurs uit Atsugi (Japan) leverden een belangrijke bijdrage.

Nissan in Europa
Van alle niet-Europese fabrikanten is Nissan een van de sterkst vertegenwoordigde merken op de Europese markt. In Europa stelt Nissan meer dan 14.500 mensen te werk, verdeeld over lokale centra voor design, onderzoek en ontwikkeling, productie, logistiek en verkoop en marketing. Vorig jaar produceerde de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Rusland meer dan 635.000 voertuigen: van mini-MPV's over gelauwerde crossovers en SUV's tot bedrijfsvoertuigen en de Nissan LEAF, 's werelds best verkochte elektrische auto met een tevredenheidscore van 97% en een aanbevelingsscore bij de klanten ten overstaan van hun vrienden van 95%. De Europese verkoopsportfolio van Nissan telt vandaag 24 verschillende en innovatieve producten en het merk is prima op weg om uit te groeien tot het grootste Aziatische merk in Europa.

http://www.newsroom.nissan-europe.com/be/

NISSAN Leo Peeters

  • Entretien et réparations
  • Véhicule de remplacement gratuit
  • Propre service de dépannage
  • Propre carrosserie
  • Propre car-wash
  • Propre station-service

Facebook

N° 1 en Belgique

ENTRETIEN
star4 5

ACHAT
star4 5

global award footer

Contact

Consultez un de nos show-rooms:

  Keerbergen
  Vilvorde
  Aarschot
  Malines
x

BIJ LEO PEETERS REEDS SALONVOORWAARDEN
GANS DE MAAND DECEMBER EN NOOIT GEZIENE
STOCKDEALS
BRENG EEN BEZOEK AAN EEN VAN ONZE VESTIGINGEN
EN MAAK VRIJBLIJVEND EEN TESTRIT