Nieuwe Note

Nissans toewijding op het gebied van innovatie, techniek en gewaagd design heeft de afgelopen jaren enkele van de spannendste auto's opgeleverd. Nu introduceert Nissan de nieuwe NOTE.
De fabrikant zet daarmee de toon voor geavanceerde technologie in het compacte segment. De NOTE treedt daarmee in de voetsporen van de baanbrekende QASHQAI en JUKE.

In het kort

De nieuwe NOTE profiteert van uitgebreid onderzoek dat Nissan heeft verricht onder Europese autokopers. Hij is ontworpen om naadloos aan de verwachtingen van kopers in het B-segment te voldoen. Het ontwikkelingswerk voor de NOTE is gedaan in het Nissan Technical Centre Europe (NTCE) in Groot-Brittannië en Spanje. De productie start binnenkort bij Nissan Manufacturing UK (NMUK) in Sunderland.

Met de NOTE vervolgt Nissan zijn traditie om een gewaagd ontwerp en spannende nieuwe technologie in nieuwe marktsegmenten te introduceren. Kopers profiteren van een serie innovatieve eigenschappen waar ze tijdens hun dagelijkse ritten veel aan hebben.

Geavanceerde veiligheidstechnologie

De NOTE markeert het debuut van Nissans Safety Shield in het B-segment, een serie veiligheidstechnologieën die voorheen in slechts veel duurdere auto's beschikbaar was. Blind Spot Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection zijn vooruitstrevende veiligheidssystemen die gezamenlijk zorgen voor een veiligheidsniveau dat tot nog toe in de klasse van de NOTE niet bestond. Deze systemen verzamelen informatie via de breedbeeldcamera op de achterklep. Die camera geeft ongeacht de weersomstandigheden een helder beeld dankzij de ingebouwde was-/droogfunctie. Een mooi voorbeeld van de toonaangevende, innovatieve technologie waarmee de NOTE is uitgerust.

De voordelen van het Safety Shield zijn talrijk. Het vermindert niet alleen het aantal gevaarlijke situaties waarin de bestuurder kan terechtkomen, het informeert de bestuurder eveneens over zijn omgeving. Dat verkleint het risico op plaatschade, waardoor de NOTE-eigenaar reparatiekosten bespaart. Het systeem draagt zo tevens bij aan een zekerder gevoel van de bestuurder.

Around View Monitor

De nieuwe NOTE is eveneens de eerste auto in het B-segment die is uitgerust met een Around View Monitor (AVM); Nissans alom gewaardeerde systeem dat met behulp van meerdere camera’s de bestuurder voorziet van een helikopterzicht om het parkeren te vergemakkelijken. Dit geavanceerde systeem is eenvoudig te bedienen, waardoor het rijplezier in de stad toeneemt en eveneens helpt om kleine maar vaak kostbare schade aan de carrosserie te voorkomen. Behalve deze twee veiligheidssystemen is de nieuwe NOTE tevens voorzien van de nieuwste versie van Nissans Connect-navigatiesysteem, inclusief alle bijbehorende diensten.

Scherpe prijs

Dankzij een innovatieve manier van ontwikkelen zijn al deze technologieën beschikbaar voor een scherpe prijs. Daarbij komt dat de nieuwe NOTE is uitgerust van een reeks hoogst efficiënte motoren. Door de combinatie van een lichtgewicht chassis, een lage luchtweerstand en geavanceerde motoren en transmissies zal de NOTE alle potentiële kopers aanspreken.

De gebruikskosten zijn al even aantrekkelijk, mede doordat iedere NOTE standaard is voorzien van een start-stopsysteem dat zorgt voor een CO2-uitstoot vanaf 95 g/km. Deze efficiënte technologie koppelt de NOTE aan overtuigende prestaties van de geavanceerde benzine- en dieselmotoren en een dynamisch weggedrag dankzij het op de Europese wegen afgestemde onderstel.

Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager bij Nissan Europe: ‘De nieuwe NOTE vervult een belangrijke rol in ons modellenprogramma. Hij combineert een slim ontwerp met technologie die nog nooit eerder in het B-segment is aangeboden. Dankzij innovaties op het gebied van ontwikkeling hebben wij premiumtechnologie toegankelijk en betaalbaar gemaakt.’

Nissan maakt de prijzen en specificaties van de nieuwe NOTE later dit jaar bekend. Hij staat in de herfst van 2013 bij de dealers.

Media

NISSAN Leo Peeters

  • Onderhoud & herstellingen
  • Gratis vervangwagen
  • Eigen takeldienst
  • Eigen carrosserie
  • Eigen carwash
  • Eigen tankstation

Facebook

nr 1 in België!

ONDERHOUD
star4 5

VERKOOP
star4 5

global award footer

Contact

Raadpleeg een van onze vestigingen:

  Keerbergen
  Vilvoorde
  Aarschot
  Mechelen
x

BIJ LEO PEETERS REEDS SALONVOORWAARDEN
GANS DE MAAND DECEMBER EN NOOIT GEZIENE
STOCKDEALS
BRENG EEN BEZOEK AAN EEN VAN ONZE VESTIGINGEN
EN MAAK VRIJBLIJVEND EEN TESTRIT