logo
logo
promo

Wist je dat?

Fun facts over onze LEAF

Tijdens deze lockdown COVID-19 situatie willen wij jullie graag “fun facts” bezorgen die interessant kunnen zijn voor jullie allemaal.

Jullie mogen dus regelmatig hier nieuwe weetjes verwachten.

 

#1 Wisten jullie dat Tekna de meest verkochte versie is op Nissan LEAF. Hierdoor zijn meer dan de helft van de verkochte modellen uitgerust met ProPILOT.
Ter herinnering: ProPILOT is een geavanceerd rijassistentiesysteem dat werkt op autowegen met gescheiden rijbanen. Het systeem kan de auto laten stoppen, starten en centreren op de rijbaan. ProPILOT houdt daarbij altijd de verkeerssituatie in de gaten. De technologie vermindert stress en vermoeidheid en draagt bij tot het zelfvertrouwen van de bestuurder.
Klik hier voor een video over ProPILOT.

 

#2 Wisten jullie dat de LEAF ongekende technologieën heeft geïntroduceerd, die bestuurders helpen om hun efficiëntie te optimaliseren. Bijvoorbeeld het e-Pedal voor ‘one pedal driving’, het regeneratief remmen en de Eco-Mode. Trap gewoon het Nissan e-Pedal™ in en u gaat meteen vooruit. Om af te remmen, hoeft u de druk alleen maar te verminderen. U kunt zelfs de hellingproef doorstaan zonder de pedalen te gebruiken. Maar natuurlijk zit er ook een rempedaal in zodat u snel op onverwachte situaties kunt reageren en met een gerust hart de weg op kunt. De LEAF maakte de weg vrij voor toekomstige Nissan EV’s, zoals de nieuwe Nissan Ariya coupé Crossover.
Klik hier voor een video over e-Pedal.

 

 

#3 Wisten jullie dat niet alleen de LEAF zich ontwikkelde, maar ook de ervaringen van en voor de klanten.
Daarbij hoort ook de ontwikkeling van de Nissan Charge app, waarmee EV-eigenaren de prijzen en beschikbaarheid van laadpunten in real-time kunnen bijhouden – ook van de laadpunten bij Nissan dealers.
Met Nissan Charge krijgen klanten onbeperkt toegang tot een van de grootste publieke laadnetwerken in Europa. Dankzij de speciale laadsleutel en app kunt u uw Nissan LEAF onderweg makkelijk laden.
Meer informatie over Nissan Charge kunt u hier vinden.

 

#4 Wisten jullie dat de actieradius van de LEAF meer dan verdubbeld is sinds de lancering?
De batterijcapaciteit en actieradius van de LEAF zijn respectievelijk met gemiddeld 160% en 120% toegenomen. De batterij is gesteven van 24 kWh naar 62kWh en de autonomie van 175 km (NEDC) naar 385km (WLTP).
Die toename heeft het vertrouwen van de klanten onderweg aanzienlijk vergroot. Vandaag biedt de LEAF 217pk en dat is twee keer zoveel vermogen als het eerste model met 109pk. Dit zorgt voor een nog betere rijbeveling en meer rijplezier .

 

#5 Wisten jullie dat de levenscyclus van elke LEAF uiters efficient is?
Elektrische auto’s, zoals de Nissan LEAF, zijn zeer efficiënt. Vanaf de start van het productieproces tot het einde van de levenscyclus van de EV, produceren ze tot 80% minder CO2 dan vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor (Bron: Transport & Environment report, How clean are electric cars? (april 2020), pagina 11).
Met het verfijnen van de technologie en het design neemt ook de duurzaamheid van de LEAF toe, wat verder bijdraagt tot een schonere toekomst.

 

#6 Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen meer dan één leven hebben?
EV-batterijen kunnen een nieuwe functie krijgen en daarna worden gerecycleerd. Zo vormen 148 batterijen bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam sinds 2018 het grootste energie-opslagsysteem ter wereld.
Het opslagsysteem met een capaciteit van 3 MWH vormt een betrouwbare en efficiënte energiebuffer voor het stadioncomplex, de bezoekers, de omliggende wijk en het energienet. De basis ervan wordt gevormd door omvormers van Eaton en het equivalent van 148 LEAF-batterijen van Nissan. Het geheel resulteert in een duurzamere energievoorziening waarbij batterijen van elektrische auto’s een tweede leven krijgen.

 

#7 Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen uiterst veilig en betrouwbaar zijn?
Het is bewezen dat LEAF-batterijen extreem betrouwbaar zijn. Sinds de introductie in 2010 is geen enkel kritiek incident gemeld. Dat terwijl inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht zijn, waarvan 180.000 in Europa.Bovendien heeft de LEAF een batterijgarantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Daarmee is Nissan leidinggevend in de industrie. Ook is het aantal garantieclaims extreem laag.

 

#8 Wisten jullie dat de openbare laadinfrastructuur enorm is gegroeid sinds de komst van de Nissan LEAF?
Het aantal openbare laadpunten is sinds de introductie van de LEAF enorm toegenomen. In 2011 waren in Europa nog 2.379 laadpunten, nu zijn dat er 213.367 (bron: European Alternative Fuels Observatory, Normal and fast charging points (2020)). Nissan ondersteunt deze groei van de infrastructuur in heel Europa en heeft zo al geholpen bij de uitbreiding van 20 van de Europese ‘oplaadroutes’.

 

#9 Wisten jullie dat de Nissan LEAF meerdere “primeurs” had?
Als eerste massa gezins-EV heeft de Nissan LEAF een aantal ongekende prestaties neergezet. In 2011 werd de Nissan LEAF uitgeroepen tot European Car of the Year, de eerste EV die deze onderscheiding kreeg in de 47 jarige geschiedenis van deze prijs.
In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot auto van het jaar in Japan en World Car of the Year in New York – !

 

CONTACTFORMULIER
Fun facts over onze LEAF

  * Verplichte velden

  Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

  [recaptcha size:compact]

  CONTACTFORMULIER

   * Verplichte velden

   Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

   [recaptcha size:compact]

   Onze acties

   Stock

   CONTACTEER ONS

   Onze diensten