logo
logo
promo

Wist je dat?

Fun facts over onze LEAF

Tijdens deze lockdown COVID-19 situatie willen wij jullie graag “fun facts” bezorgen die interessant kunnen zijn voor jullie allemaal.

Jullie mogen dus regelmatig hier nieuwe weetjes verwachten.

 

#1 Wisten jullie dat Tekna de meest verkochte versie is op Nissan LEAF. Hierdoor zijn meer dan de helft van de verkochte modellen uitgerust met ProPILOT.
Ter herinnering: ProPILOT is een geavanceerd rijassistentiesysteem dat werkt op autowegen met gescheiden rijbanen. Het systeem kan de auto laten stoppen, starten en centreren op de rijbaan. ProPILOT houdt daarbij altijd de verkeerssituatie in de gaten. De technologie vermindert stress en vermoeidheid en draagt bij tot het zelfvertrouwen van de bestuurder.
Klik hier voor een video over ProPILOT.

 

#2 Wisten jullie dat de LEAF ongekende technologieën heeft geïntroduceerd, die bestuurders helpen om hun efficiëntie te optimaliseren. Bijvoorbeeld het e-Pedal voor ‘one pedal driving’, het regeneratief remmen en de Eco-Mode. Trap gewoon het Nissan e-Pedal™ in en u gaat meteen vooruit. Om af te remmen, hoeft u de druk alleen maar te verminderen. U kunt zelfs de hellingproef doorstaan zonder de pedalen te gebruiken. Maar natuurlijk zit er ook een rempedaal in zodat u snel op onverwachte situaties kunt reageren en met een gerust hart de weg op kunt. De LEAF maakte de weg vrij voor toekomstige Nissan EV’s, zoals de nieuwe Nissan Ariya coupé Crossover.
Klik hier voor een video over e-Pedal.

 

 

#3 Wisten jullie dat niet alleen de LEAF zich ontwikkelde, maar ook de ervaringen van en voor de klanten.
Daarbij hoort ook de ontwikkeling van de Nissan Charge app, waarmee EV-eigenaren de prijzen en beschikbaarheid van laadpunten in real-time kunnen bijhouden – ook van de laadpunten bij Nissan dealers.
Met Nissan Charge krijgen klanten onbeperkt toegang tot een van de grootste publieke laadnetwerken in Europa. Dankzij de speciale laadsleutel en app kunt u uw Nissan LEAF onderweg makkelijk laden.
Meer informatie over Nissan Charge kunt u hier vinden.

 

#4 Wisten jullie dat de actieradius van de LEAF meer dan verdubbeld is sinds de lancering?
De batterijcapaciteit en actieradius van de LEAF zijn respectievelijk met gemiddeld 160% en 120% toegenomen. De batterij is gesteven van 24 kWh naar 62kWh en de autonomie van 175 km (NEDC) naar 385km (WLTP).
Die toename heeft het vertrouwen van de klanten onderweg aanzienlijk vergroot. Vandaag biedt de LEAF 217pk en dat is twee keer zoveel vermogen als het eerste model met 109pk. Dit zorgt voor een nog betere rijbeveling en meer rijplezier .

 

#5 Wisten jullie dat de levenscyclus van elke LEAF uiters efficient is?
Elektrische auto’s, zoals de Nissan LEAF, zijn zeer efficiënt. Vanaf de start van het productieproces tot het einde van de levenscyclus van de EV, produceren ze tot 80% minder CO2 dan vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor (Bron: Transport & Environment report, How clean are electric cars? (april 2020), pagina 11).
Met het verfijnen van de technologie en het design neemt ook de duurzaamheid van de LEAF toe, wat verder bijdraagt tot een schonere toekomst.

 

#6 Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen meer dan één leven hebben?
EV-batterijen kunnen een nieuwe functie krijgen en daarna worden gerecycleerd. Zo vormen 148 batterijen bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam sinds 2018 het grootste energie-opslagsysteem ter wereld.
Het opslagsysteem met een capaciteit van 3 MWH vormt een betrouwbare en efficiënte energiebuffer voor het stadioncomplex, de bezoekers, de omliggende wijk en het energienet. De basis ervan wordt gevormd door omvormers van Eaton en het equivalent van 148 LEAF-batterijen van Nissan. Het geheel resulteert in een duurzamere energievoorziening waarbij batterijen van elektrische auto’s een tweede leven krijgen.

 

#7 Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen uiterst veilig en betrouwbaar zijn?
Het is bewezen dat LEAF-batterijen extreem betrouwbaar zijn. Sinds de introductie in 2010 is geen enkel kritiek incident gemeld. Dat terwijl inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht zijn, waarvan 180.000 in Europa.Bovendien heeft de LEAF een batterijgarantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Daarmee is Nissan leidinggevend in de industrie. Ook is het aantal garantieclaims extreem laag.

 

#8 Wisten jullie dat de openbare laadinfrastructuur enorm is gegroeid sinds de komst van de Nissan LEAF?
Het aantal openbare laadpunten is sinds de introductie van de LEAF enorm toegenomen. In 2011 waren in Europa nog 2.379 laadpunten, nu zijn dat er 213.367 (bron: European Alternative Fuels Observatory, Normal and fast charging points (2020)). Nissan ondersteunt deze groei van de infrastructuur in heel Europa en heeft zo al geholpen bij de uitbreiding van 20 van de Europese ‘oplaadroutes’.

 

#9 Wisten jullie dat de Nissan LEAF meerdere “primeurs” had?
Als eerste massa gezins-EV heeft de Nissan LEAF een aantal ongekende prestaties neergezet. In 2011 werd de Nissan LEAF uitgeroepen tot European Car of the Year, de eerste EV die deze onderscheiding kreeg in de 47 jarige geschiedenis van deze prijs.
In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot auto van het jaar in Japan en World Car of the Year in New York – !

 

 

#10 Wisten jullie dat de Nissan LEAF-klanten uiterst tevreden bestuurders zijn?
Van de Europese LEAF-rijders zou 92% het rijden met een EV aanraden bij vrienden en familie (Bron: Nissan Europe Market Intelligence, EV Infrastructure Survey 2019).
Dankzij de bekwame ondersteuning van Nissan en bij dealers blijven de klanten tevreden over hun LEAF.

 

#11 Wisten jullie dat als je eenmaal met een Nissan LEAF rijdt, je niets anders meer wil?
Dankzij de algemene tevredenheid over hun 100% elektrische berline, zegt 74% van de LEAF-eigenaren dat ze in de toekomst waarschijnlijk nog een LEAF zullen aanschaffen.
In 10 jaar tijd heeft de LEAF dan ook al 500.000 eigenaren (her)overtuigd.

 

#12 Wisten jullie dat Tiany Kiriloff de Belgische ambassadrice is van de Nissan LEAF?
De Vlaams-Nederlandse presentatrice en influencer Tiany Kiriloff is reeds meer dan een jaar ambassadrice van de LEAF. Tiany – met een Chileense moeder en een Nederlandse vader – woont in Vlaanderen en is met zo’n 192.000 volgers op Instagram een van de populairste influencers op het gebied van fashion in België. Vorig jaar nam ze nog deel aan het programma “C’est du Belge” op de RTBF – https://www.rtbf.be/auvio/detail_tiany-kiriloff-le-glamour-venu-de-flandre?id=2541652 .

Tiany Kiriloff – 42 jaar en moeder van drie dochters – kent behalve mode nog een andere passie, namelijk een duurzamer leven voor haar en haar gezin. Hiertoe behoren ook de afstanden die ze met haar auto aflegt. De wens om deze zo duurzaam mogelijk af te leggen, bracht haar op het idee om met de volledig elektrische Nissan LEAF te gaan rijden. De wens van Tiany Kiriloff om duurzamer auto te rijden, past bij de visie van Nissan, dat de 100% elektrische LEAF al in 2010 op de Europese markt bracht.

Tiany Kiriloff over de samenwerking met Nissan: “Ik hou van het leven en ben op een ‘sustainable quest’, een duurzamer leven voor mij en mijn gezin. De 100% elektrische Nissan LEAF past hier uitstekend bij. Daarnaast biedt hij genoeg ruimte en ziet hij er ook nog eens geweldig uit. Niet onbelangrijk voor een fashionlover zoals ik. Ik deel dan ook graag mijn ervaringen met mijn volgers.”

Benieuwd naar haar ervaringen? Tiany is op Instagram te vinden onder de naam @tianykirilove – https://www.instagram.com/tianykirilove/ en via de volgende link: https://www.instagram.com/stories/highlights/18008027935277643/ kunnen jullie een stories terugvinden over haar ervaringen.

#13 Wisten jullie dat er meerdere politie zones voor Nissan LEAF gekozen hebben?
Ze kozen de Nissan LEAF vanwege de actieradius, het rijgedrag en de uitstekende verhouding tussen betrouwbaarheid, prijs en prestaties.

De Nissans LEAF, die omgebouwd werden tot politieauto, hebben de benodigde communicatieapparatuur aan boord en zijn voorzien van sirenes en zwaailichtinstallaties. De portieren zijn gepantserd omwille van extra veiligheid voor de inzittenden.

 

#14 Wisten je dat de Nissan LEAF voorverwarmd kan worden via de NissanConnect app?
U kunt uw Nissan LEAF alvast opwarmen in de winter of juist laten afkoelen in de zomer voordat u instapt, voor optimaal comfort. En als uw auto aangesloten is aan een lader heeft dit geen gevolgen voor uw batterijniveau. Tevens kunt U de lichten laten knipperen en zelfs de claxon gebruiken zodat uw auto altijd de show steelt.

 

#15 Wist je dat er al meer dan 500.000 Nissan LEAF geproduceerd zijn?
Nissan heeft als EV-expert al meer dan tien jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen.
De Nissan LEAF is ’s werelds eerste op grote schaal geproduceerde, volledig elektrisch aangedreven gezinsauto.  Bekijk via deze link een video over de productie van de 500.000e Nissan LEAF (via settings kunt u de ondertiteling aanzetten in het Nederlands).

 

 

 

#16 Wist je dat LEAF-eigenaars over de hele wereld sinds 2010 al meer dan 14,8 miljard kilometer lokaal emissievrij gereden hebben? (Bron: Nissan Global Data Center (26 augustus 2020)).
Dat komt neer op een CO2-besparing van maar liefst 2,4 miljard kilogram. Tijdens recente lockdowns is de luchtkwaliteit over de hele wereld verbeterd door een afname van activiteiten die CO2 uitstoten. In Europa blijkt uit onderzoek dat 68% van de mensen maatregelen steunt om een terugkeer naar eerdere niveaus van luchtverontreiniging te voorkomen (Bron: POLITICO, Life after COVID: Europeans want to keep their cities car-free (gepubliceerd op 11 juni 2020)).

Consumenten hebben gezien wat de gevolgen waren van schonere lucht en minder geluidsoverlast tijdens de lockdown. Mensen willen nu meer dan ooit positieve stappen zetten naar een duurzamere toekomst en de Nissan LEAF draagt hieraan bij.

 

#17 Wist je dat LEAF een afkorting is?
LEAF staat voor Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family car en refereert dus naar het feit dat het de eerste betaalbare, ecologische gezinswagen is.

#18 Wist je dat de Nissan LEAF het icoon is van Nissan Intelligent Mobility?
Nissan Intelligent Mobility is de leidraad van Nissan voor de toekomst van mobiliteit.
Het maakt rijden in een auto nog leuker door te herdefiniëren hoe auto’s worden bestuurd, aangedreven en in de samenleving worden geïntegreerd.

Nissan Intelligent Mobility verandert uw manier van rijden, met technologie die u meer verbondenheid, zelfverzekerdheid en controle biedt. U draagt niet alleen uw steentje bij door emissieloos te rijden, maar u bent zich ook meer bewust van de weg die voor u ligt en u krijgt ondersteuning wanneer u daar het meest behoefte aan heeft.

Klik hier voor een video over Nissan Intelligent Mobility.

 

#19 Wist je dat dankzij Nissan Intelligent Driving, u snel zult kunnen genieten van stressvrije autoritten waar u alleen nog maar plezier aan beleefd?

De auto zal u oppikken, u navigeren door druk verkeer en zelf een parkeerplek vinden. De auto zal zelfs kunnen communiceren met andere auto’s en voetgangers, maar met een druk op de knop krijgt u probleemloos de controle over het stuur terug. Nissan test vandaag de dag geavanceerd autonoom rijden op de openbare weg, wat betekent dat deze revolutionaire rijervaring binnen handbereik is.

Dankzij nieuwe Nissan Intelligent Mobility-technologieën neemt de nieuwe Nissan LEAF enkele rijtaken van u over, zodat u stressvrij kunt genieten van iedere rit. Op de snelweg houdt ProPILOT automatisch de verkeersstroom in de gaten; uw ochtendrit naar het werk wordt een goed begin van de dag. Nissan Intelligent Mobility parkeert u auto moeiteloos in de smalste parkeerplekken. Druk gewoon op de ProPILOT-parkeerknop en kijk rustig toe hoe de nieuwe Nissan LEAF zichzelf parkeert.

Klik hier voor een video over ProPILOT Park.

 

 

#20 Wist je dat met Nissan Intelligent Power, de Nissan LEAF, als ’s werelds bestverkopende elektrische auto, opnieuw het vermogen definieert dat u wilt ervaren achter het stuur?
De nieuwe Nissan LEAF verslaat bijna elke auto bij de start door de 100% directe koppel en heeft geen CO2-uitstoot. Dit is het bewijs dat duurzaam vervoer niet ten koste hoeft te gaan van rijsensatie. Als wereldleider in 100% elektrisch rijden betekent dat we toegewijd zijn aan het uitbreiden van ons gamma elektrische auto’s om de unieke voordelen van schoon en stil vermogen te bieden aan meer en meer mensen wereldwijd.

 

#21 Wist je dat met Nissan Intelligent Integration, we meer connectiviteit hebben, door onze auto’s te koppelen aan de samenleving?

Een verbonden ecosysteem van bestuurders, auto’s en onze samenleving is de sleutel voor een schonere en veiligere wereld.
Bij Nissan spelen we een centrale rol bij het bepalen hoe de wegen van de toekomst eruitzien, van systemen voor verkeersmanagement tot openbare laadplekken en
carsharing. En we zijn toegewijd aan het toegankelijk maken van deze infrastructuur voor iedereen.

Klik hier voor een video over de toekomst van Nissan Seamless Autonomous Mobility.

 

 

#22 Wist je dat de Nissan LEAF meer is dan een zuiver elektrische wagen?
Hij fungeert ook als mobiele energiereserve met een uniek bidirectioneel laadsysteem. Zo kan hij energie afgeven aan zijn omgeving door zich te verbinden met een woning of kantoor. Hij kan zelfs opgeslagen energie in zijn batterijen terug afgeven om een lokaal energienetwerk te stabiliseren. Dat is te danken aan het innovatieve Nissan Vehicle to Grid-systeem (V2G, voertuigen verbonden met het stroomnet).

Nissan test de werkzaamheid van het Vehicle to Grid-systeem in verschillende Europese steden, voorafgaand aan de bredere uitvoering in heel Europa.

Klik hier voor een video over V2G.

 

#23 Wist je dat met de Nissan LEAF je lagere gebruikskosten en minder onderhoud nodig hebt?

Elektriciteit is vaak minder duur dan benzine of diesel. Maar met overstappen naar elektrisch is het niet alleen de brandstof waar u op bespaart.
U hoeft nooit meer olie te verversen, heeft veel minder onderhoud en geen emissietesten. Zo houdt u tijd en geld over! Minder bewegende delen, dus minder zorgen.

 

#24 Wist je dat door enkele aanpassingen het batterijbereik van uw Nissan LEAF gemakkelijk verhoogt kan worden?  

Wilt u het meeste uit uw elektrische auto halen en uw rijbereik vergroten? Kies dan voor de ECO modus om verder te reizen, of neem A-wegen in plaats van N-

wegen. Het meeste profijt van de ECO stand heeft u bij lagere snelheden. U kunt dit dus perfect gebruiken om door de stad te rijden. E-Pedal of de B-modus

schakelt u in om regeneratief remmen te activeren. Een functie die zowel van pas komt in de stad als op de snelweg. Het meeste bereik bespaart u door het e-Pedal of de B-modus en ECO modus tegelijk in te schakelen.

 

#25 Wist je dat de Nissan LEAF regeneratief remt?  

Misschien heeft u tijdens de natuurkundeles weleens gehoord dat energie niet gemaakt of vernietigd kan worden. Energie kan alleen van vorm veranderen. De elektrische voertuigen van Nissan maken gebruik van regeneratief remmen om zo een gedeelte van die kinetische energie te herwinnen die bij normaal remmen verloren zou gaan. Zo laadt uw accu op steeds een beetje op en verhoogd de autonomie.

 

#26 Wist je dat de Nissan LEAF dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert?

’s Werelds eerste in massa geproduceerde volledig elektrische voertuig viert zijn verjaardag op het moment dat Europa inmiddels meer dan 180.000 tevreden LEAF-rijders telt. Het totale aantal verkochte LEAF’s wereldwijd heeft de uitstoot van 2,5 miljoen ton CO2 weten te voorkomen. De afstand die ze hierbij afgelegd hebben is voldoende om maar liefst 400.000 keer rond de aarde te rijden!

 

#27 Wist je dat de Nissan LEAF de grootste en trouwste community heeft?

De Nissan LEAF heeft de grootste en trouwste community van elektrische rijders wereldwijd, terwijl zijn batterijcapaciteit, prestaties en efficiëntie in de loop der tijd alsmaar verder verbeterden. Sinds zijn debuut hebben eigenaars gezamenlijk meer dan 16 miljard (Bron: GDC ASSUMPTION cijfers, gebaseerd op GDC RAW data for distance/CO2)  schone kilometers afgelegd. Dit aantal heeft een significante bijdrage geleverd aan Nissans missie voor een schonere en duurzamere toekomst.

 

#28 Wist je dat de Nissan LEAF jaarlijks 744 kWh aan schone energie opwekt, bij een jaarkilometrage van 18.000km?

De LEAF regenereert dit aantal kWh bij het remmen. 744 kWh is overigens genoeg om een smartphone 372 jaar (!) lang van stroom te voorzien.

 

#29 Wist je dat er een Nissan LEAF omgebouwd werd tot heuse Nissan LEAF-kerstboom?

Deze bijzondere Nissan LEAF is uitgerust met een spectaculair verlicht display dat door teruggewonnen energie gevoed wordt. De lichtjes gaan aan zodra de LEAF afremt met het innovatieve Nissan e-Pedal of in de B-mode.

Dankzij duizenden ledlichtjes, glimmende kerstballen en zelfs een rendier straalt deze bijzondere Nissan als nooit tevoren. Verder herinnert het display de milieubewuste bestuurder aan het feit dat de LEAF bruikbare energie terugwint.

In bijlage kunt u een video van de Nissan Tree vinden.

 

 

#30 Wist je dat Nissan LEAF is uitgerust met verschillende driver awareness technologieën die alles in de gaten houden?

Of u nu bezig bent met inparkeren of op de weg rijdt, Nissan LEAF houdt uw omgeving altijd in de gaten. Zo kunt u zelfverzekerder en bewuster rijden.

In de komende Wist je dat je’s zullen we de verschillende technologieën verder toelichten.

Vandaag komt de Intelligent Around View Monitor aan bod:

Stelt u zich eens voor dat u nooit meer uw velgen kapot rijdt op een stoeprand. Met vier camera’s die u een virtueel 360° overzicht van bovenaf van uw Nissan LEAF geven en een gesplitst scherm waarop u close-ups van de voorkant, achterkant of stoepzijde kunt selecteren, manoeuvreert u zich moeiteloos in en weer uit iedere benarde positie.  Het systeem waarschuwt u ook voor bewegende objecten in de buurt van uw auto.

Klik hier voor een video over de Intelligent Around View Monitor.

 

#31 Wist je dat Nissan LEAF is uitgerust met blind spot warning?

Blind Spot Warning houdt de dode hoek in de gaten en u krijgt een waarschuwing als het systeem een voertuig detecteert dat u niet kunt zien.

Hierdoor kunt u altijd vol vertrouwen van rijbaan wisselen.

 

Klik hier voor een video over blind spot warning.

 

#32 Wist je dat Nissan LEAF is uitgerust met intelligent forward collision warning?

Intelligent Forward Collision Warning kijkt twee auto’s vooruit en houdt uw snelheid en afstand in de gaten. Als het merkt dat een van uw voorliggers plots afremt, krijgt u een waarschuwing zodat u ook kalm en veilig kunt afremmen. Klik hier voor een video over intelligent forward collision warning.

 

#33 Wist je dat Nissan LEAF is uitgerust met rear cross trafic alert?

Sensoren aan de achterkant van uw Nissan LEAF detecteren naderende voertuigen van beide kanten en geven u een waarschuwing. Het is alsof u ogen in uw achterhoofd heeft. Klik hier voor een video over rear cross trafic alert.

 

#34 Wist je dat Nissan LEAF verkeersborden kan lezen?

Het slimme systeem Traffic Sign Recognition detecteert verkeersborden en laat de snelheidslimiet zien op het digitale informatiescherm van de Nissan LEAF terwijl u rijdt. Zo kunt u niet meer per ongeluk te snel rijden.

 

 

 

 

#35 Wist je dat Nissan LEAF net zo geavanceerd is als hij eruit ziet?

Het design van de Nissan LEAF is vooruitstrevend, van binnen en van buiten. Het aerodynamische profiel en laag zwaartepunt zorgen voor efficiëntie en optimale prestaties en het opmerkelijke profiel maakt er een echte uitblinker van.

 

CONTACTFORMULIER
Fun facts over onze LEAF

  * Verplichte velden

  Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

  [recaptcha size:compact]

  CONTACTFORMULIER

   * Verplichte velden

   Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

   [recaptcha size:compact]

   Onze acties

   Stock

   CONTACTEER ONS

   Onze diensten