logo
logo
promo

31 mei 2021

Wist je dat … over de nieuwe Nissan Qashqai

juni 2021

Wisten jullie dat de nieuwe Qashqai vol zit met nieuwe veiligheidstechnologieën?

Een functie van het uitgebreide gamma veiligheidstechnologieën in de nieuwe Qashqai is de nieuwe centrale airbag die tussen de twee voorzetels wordt ontplooid om te voorkomen dat de inzittenden op de eerste rij tegen elkaar botsen bij een zijdelingse impact.

De centrale airbag vult de bestuurders- en passagiersairbags aan, alsook de zij- en gordijnairbags die standaard op de nieuwe Qashqai worden gemonteerd.

 

 

Wisten jullie dat de volledige line-up van de Nissan Qashqai beschikbaar is?

Deze is verkrijgbaar met twee Mild-Hybrid motoren met 138 en 156 PK.

De Qashqai Mild-Hybrid met 138 pk biedt een maximumkoppel van 240 Nm en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Qashqai Mild-Hybrid met 156 pk biedt een maximumkoppel van 270 Nm en wordt naar keuze gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of de Xtronic-automaat van de nieuwste generatie.

De derde generatie van de Nissan Qashqai wordt van bij zijn lancering verkrijgbaar met een brede waaier aan versies, die de klassieke gammastructuur van Nissan in stand houden. Allemaal maken ze de beschikbare veiligheidssystemen, alsook voorzieningen zoals de intelligente snelheidsregelaar en de ledkoplampen, toegankelijk en standaard vanaf het instapmodel.

 

 

 

 

 

 

 

Wisten jullie dat de Nissan in 2007 het crossover segment uitvond met de Qashqai?

Sindsdien werden er wereldwijd al meer dan vijf miljoen exemplaren van de Qashqai verkocht, waarvan 3 miljoen in Europa en 90.000 in België.

 

De derde generatie, die net als zijn voorgangers in Europa werd ontworpen en wordt gebouwd, vestigt nieuwe normen, waarmee de Nissan Qashqai aan alle behoeften van zijn klanten tegemoetkomt en zijn status van marktreferentie zal bestendigen.

 

 

 

 

 

Wisten jullie dat de nieuwe Qashqai het eerste Europese model is dat gebruik maakt van het CMF-C-platform van de Alliantie?

Het is een hypergeavanceerde architectuur op het vlak van autostructuur en technologie.

Centraal in het ontwikkelingsproces stond de eis om de ‘ideale’ proporties van de huidige Qashqai te behouden. Zij hebben immers in ruime mate bijgedragen tot zijn succes omdat de auto zich moeiteloos een weg baant door de stad en perfect in alle parkeerplaatsen past, terwijl hij tegelijk een royale interieurruimte biedt. Wat de constructie betreft, maakt het naakte koetswerk meer gebruik van lichte materialen en geavanceerde pers- en lastechnieken om de stevigheid te verhogen en tegelijk het gewicht te beperken. De achterklep van de Qashqai is voor het eerst van composietmateriaal gemaakt, waardoor ze 2,6 kilogram minder op de weegschaal zet.

De geavanceerde productietechnieken bieden klanten het voordeel dat het totale naakte koetswerk maar liefst 60 kilogram lichter en 41 procent stijver is dan bij het vorige model.

Daardoor moet de Qashqai qua raffinement, rijcomfort en responsen niet onderdoen voor modellen uit een hoger segment. Bovendien komt deze besparing de bescherming bij ongevallen en de globale efficiëntie van de auto ten goede.

CONTACTFORMULIER
Wist je dat … over de nieuwe Nissan Qashqai

  * Verplichte velden

  Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

  [recaptcha size:compact]

  CONTACTFORMULIER

   * Verplichte velden

   Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

   [recaptcha size:compact]

   Onze acties

   Stock

   CONTACTEER ONS

   Onze diensten